Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Azijski muzej

Muzej azijske umetnosti, jedini te vrste u Grčkoj, sa veoma bogatom i raskošnom kolekcijom eksponata sa Dalekog istoka, nalazi se u nekadašnjoj kraljevskoj palati svetog Mihajla i Đorđa. Palata je tipičan primer engleske neoklasične arhitekture i sem muzeja u njoj je i Galerija Opštine Krf. Građevina je zidana od porolita - vrste kamena koji je za ovo velelepno zdanje dopreman sa Malte.

Ovu neoklasična zgrada sa redom dorskih stubova u pročelju projektovana je po zamisli pukovnika Džordža Vitmora 1819. godine. Grčka kraljevska porodica palatu koristi kao letnju rezidenciju u periodu od 1846-1913. Zanimljiv detalj je reljef koji se nalazi u gornjem delu zdanja, a oslikava sedam Jonskih ostrva, dok je sam Krf prikazan kao brod.

Glavna dvorana u parteru ima impresivno postavljene dvoredne jonske stubove te scene iz Odiseje. Na samom kraju dvorane je raskošno stepenište izdeljeno na dva dela koja vode na prvi sprat sa hodnikom koji je ukrašen  korintskim stubovima. Suprotno od stepeništa postoje tri najvažnije sale u palati: središna okrugla sala koja je i plesna dvorana, levo od nje je kraljevska sala, a desno sala za sastanke.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Krf 2024!