Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Plaže na Krfu

Plaže na Krfu su među najlepšima u Grčkoj, preko 40 njih odlikovano je plavom zastavom, simbolom koji se dodeljuje po vrlo rigoroznim kriterijumima za organizaciju plaža i marina, od strane opštine, hotela i drugih turističkih organizacija. Program ima za cilju pobošljanje čistoće mora, plaža, sigurnosti i kvaliteta servisa za kupače i posetioce, te aktivna zaštita obalskog područja.

Krf je poznat po izuzetnim plažama rasutim duž razuđene rivijere od 217km koja okružuje ostrvo. Na jugozapadnoj obali ostrva su velike peščane plaže: Glyfada, Yaliskari, Ag. Giordis, Ag. Stefanos. Okolinu Paleokastrice karakterišu manje uvale i šljunkovite plaže.

Severno, mesta Sidari i Aharavi krase duge peščane plaže. Na istočnoj strani ostrva puno je manjih šljunkovitih plaža u mestima Kassiopi, Nissaki, Barbati, dok mesta Ipssos, Dassia i Gouvia imaju dugačke peščane plaže. U Perami i Benitsesu na južnoj strani ostrva su manje šljunkovite plaže. Na svim plažama postoje kafići i beach barovi, ulaz je slobodan, a moguće je iznajmiti suncobran i ležaljku. Sva pobrojana mesta imaju zelenilo, a do plaža je lako pristupiti automobilom.

Predstavljamo Vam najlepše plaže na Krfu

 

Krf je elegantno ostrvo koje je priroda raskošno obdarila. More, sunce i vetar rezbare ostrvo strvarajući impresivne obale. Plaže na Krfu su ili sa zlatnim peskom ili sa belim kamenčićima, obogaćene sa žimželenim drvećem koji neretnko svoju senku puštaju sve do vode.

Istočna ovala je pod zaštitom kopnenog dela grčke, nudi mirno more za plicanje i bogato dno za istraživanje. Upravo zato su i mesta koja se nalaze na ovom delu ostrva najpopularnija, poput Ipsosa, Dasije ili Barbata.

Severostična strana je na dovrom glasu po svojoj čistoj vodi i dubokom moru, dok za razliku od nje, jugoistična strana ima plitko more i peščane plaže.

Zapadnu obalu karakteriše graciozni maestral koji dolazi iz pravca Italije, donoseći talase i svežinu, dok jugo donosi topli vetar iz Afroke. Rezultati ove čarobne igre vetrova su peščane plaže i nekoliko najlepših stena na ostrvu.

Severozapadna strana sa strmim stenama je idealna za podvodna istraživanja. Neslrakne zlatne peščane plaže i plitko plavo-zeleno more na celoj zapadnoj i jugozapadnoj obali uvek su privlačne za igru sa talasima, suncem i vetrom.Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Krf 2024!