Na Krfu su zastupljene dobre škole i ronilački kursevi, sportovi na vodi, teniski tereni, igrališta za košarku i odbojku, golf tereni i stadioni za fudbal. U mestu Dolina Ropa, koja je južno od Paliokastritse smešten je najveći teren za golf u Evropi. Nedaleko od glavnog grada Krfa (na svega 9km) u mestu Agios Ioannis, nalazi se izuzetno atraktivan akvalend koji spada u najveće vodene parkove Evrope, prostire se na oko 75 000 m2. Raspolaže sa više od 36 tobogana nazvanih različito u zavisnosti od specifičnosti (Kamikaze, Četiri tvistera, Hidrina tuba, Crna rupa) i deci, kao i odraslima pruža nezaboravne čarolije na vodi uz prvoklasnu zabavu.

Sportovi na vodi

Na uređenim ostrvskim plazama su škole sa instruktorima koje će Vam otkriri čaroliju putovanja na talasima: jet ski, spuštanje padobranom, skijanje na vodi, surfovanje ali i kajak i pedaline su dostupni za vaše zadovoljstvo. Bezbednosna pravila su striktna i česte su kontrole pa je bavljenje sportovima na vodi na Krfu pravo zadovoljstvo.

sportovi-na-vodi

Šetnja

Obilje vegetacije, tipična sela, te blage padine terena učiniće šetnju naročito zanimljivom. Izuzetni i mirisni divlji cvetovi, smaragdna jezera i prostrani maslinjaci pratiće Vas na „off road“ putovanju. Brojne označene pešačke staze sa odmorištima stvaraju idealnu priliku za upoznavanje sa prirodnim osobenostima ostrva.

Jahanje

Škole sa iskusnim džokejima nude brojne mogućnosti ljubiteljima jahanja na konjima koji su pogodni kako početnicima tako i iskusnijim jahačima. Krf ima brojne staze i seoske puteve.

jahanje-konja

Biciklizam

Ljubitelji biciklizma dolaze na Krf u organizovanim grupama vođeni jedinstvenim ugođajem istraživanja na nepoznatom terenu i stazama koje vode do skrovitih plaža.

Golf

Ostrvo poseduje nadaleko čuveni teren za golf sa 18 rupa koji je projektovao čuveni arhitekta Donald Harradine na livadi Ropa u mestu Ermones. Golf klub na Krfu radi od marta do novembra i prilagođen je i početnicima i iskusnijim igračima.

Kriket

Ovaj sport na Krfu ima tradiciju dugu gotovo dva veka. Službeni turniri i takmičenja organizuju se čitave godine na terenu koji ima najbolju atmosferu u Evropi - trgu Splanada unutar istoriskog središta grada, a nešto bolji i komforniji tereni nalaze u marini u seocu Guvija.

Ronjenje

Razuđena obala i uvale, morski rtovi i brojni grebeni pravi su raj za ronioce. Zbog ovih prirodnih predispozicija na čitavom ostrvu postoje organizovani ronilački centri. Na Krfu ima 10 ronilačkih centara i klubova sa školama ronjenja u kojima su rutinirani instruktori i kompletna oprema za velike i male uživaoce podvodnog sveta.

ronjenje

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Krf 2024!