Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Krf ima ogromne šoping centre sa značajnim popustima u određeno doba godine - sa letnjim i zimskim rasprodajama i sniženjima. Savetujemo Vam da se oprobate u veštini cenkanja u manjim prodavnicama u centru grada i preporučujemo kupovinu u grupama radi većeg popusta.

Pijaca na Krfu

Pijaca na Krfu kao na dlanu pruža istorijski duh i atmosferu s kraja 17. i 18. veka u ostrvskim trgovinama nudeći u izobilju asortiman kvalitetnih lokalnih proizvoda izrađenih u skladu sa tradicijom pomenutog doba. Nabrojaćemo samo neke od njih: med, vino, nakit ručne izrade, grnčarija, razne vrste maslinovog ulja, drvorezi, patuljasta narandža, zeleni sapun, vrlo ukusni suhomesnati proizvodi i napitak od đumbira. I sve to po povoljnim cenama.

Sem na pijaci možete pazariti i u jednoj od mnoštva šarenih radnjica i osvežiti se u nekom od restorančića. Primetno je dosta radnji sa ručnim radovima izrađenim od maslinovog drveta, a takođe i mnoštvo proizvoda od kumkvata, voća koje uspeva na dalekom istoku, u Japanu i ovde na Krfu, a ima izgled bonsai pomorandže, koja je po istočnjačkom verovanju simbol sreće i u kuću unosi radost, a od nje se na Krfu  prave likeri i slatko koji se pakuju u boce i tegle neverovatnih oblika, od kojih su najdomišljatije one u obliku kontura ostrva.

Šoping na Krfu

Novac na Krfu se može utrošiti i na skuplje stvari, jer je ostrvo prepuno zlatara, butika sa kožnom galanterijom, garderobom. Šoping je ovde zagarantovan! I, kao još jedno sjajno mesto gde potrošiti pare predlažemo Comfusio i Jumbo, dve ogromne radnje sa igračkama. Nalaze se  na putu koji vodi iz grada Krfa ka jugu ostrva, na periferiji grada. Jumbo je veći, ima dva nivoa, a svaka etaža poseduje po šest prolaza sa gondolama u dužini od stotinak metara; apsolutno sve je podredjeno dečijoj mašti, igračakama za sve uzraste i ostalim dečijim zanimacijama.

Rent-a-car

Rent-a-car je kao prevozno sredstvo veoma zastupljen na ostrvu, premda su i autobuske linije redovne. Cene najma vozila, u zavisnosti od tipa i broja dana najma, kreću se od 30 - 70€, i nije neophodna međunarodna vozačka dozvola.

Turistima koji iznajme automobil preporučujemo obilazak celog ostrva i rent-a-car je pravo rešenje da uživaju u lepotama kako zapadne tako i istočne strane, a svakako prvenstveno treba posetiti glavni grad ostva, Krf, koji pruža različlite impresije u dnevnom i noćnom obilasku. Savetujemo da kod iznajmljivanja vozila u rent-a-car agenciji, naročito povedete  računa šta pokriva osiguranje vozila, da ne bude iznenađenja ukoliko Vam se dogodi kvar. Veoma je važno znati šta pokriva polisa osiguranja u slučaju manjeg ili većeg udesa. U gotovo svakom većem mestu na ostrvu moguće je iznajmiti automobile i motocikle. Cene najma automobila variraju od 20 - 30€ po danu, a skutera od 10 do 15€. Ukoliko iznajmljujete na više dana možete računati i na popuste.

Lokalni prevoz

Na Krfu postoji razgranata mreža saobraćajnica kojom krstare ostrvski autobusi. Sam grad Krf ima dve autobuske stanice. Sa gradske stanice saobraćaju plavi autobusi koji polaze sa trga Sv.Roka i voze do svih važnijih delova grada i predgrađa, a ostatak ostrva pokriven je mrežom zelenih autobusa koji polaze sa glavne stanice.

Pojedini veći hoteli poseduju sopstvene minibuse koji nekoliko puta dnevno prevoze putnike do grada Krfa. Detaljnije o gradskom prevozu možete pogledati na ovom linku www.allcorfu.com.

Taxi služba u gradu Krfu ima tri stajališta: u staroj luci, na trgu Sv.Roka i u ulici G. Theotoki.

Broj za rezervaciju vožnje taksijem je: 26610 33811.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Krf 2024!