Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Krf avionom

aerodrom na krfu

Krf avionom - Krf ima međunarodni aerodrom 'Ioannis Kapodistrias', koji lezi 3 km juzno od grada Krfa u oblasti Kanoni pa je ostrvo lako dostupno avionom. Aerodrom je savremeno opremljen, a leti osim redovnih linija za Krf idu i brojni čarter letovi iz cele Evrope. Od Beograda di Krfa let traje oko sat vremena.

Krf autobusom - Agencija organizuje prevoz autobusima visoke turističke klase, koji su visokopodni, klimatizovani, i imaju TV i DVD uređaje. Put autobusom uobičajeno traje oko 20 sati, sa zadržavanjem radi obavljanja graničnih formalnosti, a napornija etapa je deo trase preko Tesalije i Epira. Na ostrvo se stiže trajektom iz Igumence, a putovanje traje oko sat i po.

Kolima do Krfa

Beograd - Niš - Skoplje - Evzoni - Solun - Veria - Kozani - Grevena - Metsovo - JanjinaIgumenica.

Ukupna dužina puta od Beograda do Krfa iznosi 915 km, od toga je autoput 690 km. Uz poštovanje saobraćajnih propisa - limitirane brzine vožnje, od Beograda do Igumenice stiže se za oko 13h vožnje. Kroz Srbiju autoputem se vozi do Leskovca i na toj deonici plaća se putarina. Potom sledi najrizičnija deonica kroz Grdeličku klisuru. Nadalje idete pravcem Vranje - granični prelaz Preševo.

Kroz Makedoniju autoput bi mogao bolje da izgleda. Umesto da ga popravljaju Makedonci su limitirali brzinu vožnje mestimično na 80 km/h. Policija ne naplaćuje kazne na licu mesta već Vas sa uplatnicom upućuje u najbližu poštu ili banku. Naš savet je da ne rizikujete. Poštujući saobraćajne propise, za prolazak 3 naplatne rampe kroz Makedoniju ćete utrošiti 2h i 15 minuta vožnje.

U Grčku se ulazi na graničnom prelazu Evzoni, nastavljate dalje ka Solunu. Deonica od Soluna do Krfa je novootvoreni impozantni autoput u dužini od oko 300 km čije je korišćenje besplatno. Čitavu dužinu pokrivaju kamere, a brzina je limititana na 130 km/h. Na 75 km od ulaska u Grčku skreće se desno ka gradu Verija i uliva se na najbolju saobraćajnicu u Grčkoj - autoput Egnatia. Njegova gradnja trajala je 10 godina i on zamenjuje stari planinski vijugavi put spletom tunela i vijadukta čija dužina ponegde dostiže i do 15 km.

Nakon Kozanija i Grevene pratiti table sa natpisom Igumenica. Kod Gravene, (ne ulazi se u nju) autoput se završava, nastavite pravo, pravac Ioanina (Janjina), idući starim putem preko Mecova. Na samo nekoliko km posle Mecova dolazi se do skretanja na kojem idete levo za grad Janjinu u koji se ulazi i prati se putokaz Egnatija Igumenica (na levo) premda na semaforu postoji putokaz desno za Igumenicu, ali prati se levo Egnatia Odos tj. putokaz za Arta/Atina, pravac Igumenica. Dakle od Janjine do Igumenice vozi se novom trasom Egnatija puta, sa deonicom starog u dužini od 10 km. Po ulasku u luku Igumenica pratiti putokaz Corfu/Kerkira za trajekt.

Trajekt

Karte za trajekt nije moguće rezervisati telefonom. Trajekti saobraćaju na relaciji Igumenica - grad Krf (vožnja treje 1.5-2h), a putnici koji letuju u južnom delu ostrva koriste liniju za Lefkimi. Red vožnje trajekta možete videti na www.gtp.gr. Cena karte u jednom smeru kreće se u zavisnosti od prevoznika od 7 - 10€ po osobi, za automobile se naplaćuje oko 30€, a autobus plaća 70€.

Više informacija o redu vožnje trajekta možete naći na linku http://www.corfu-kerkyra.eu/html/english/timetable.htm


Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Krf 2024!